Συχνές Ερωτήσεις για τη GoGas

1. Τι είναι η φιάλη GoGas;

Η GoGas είναι η νέα φιάλη υγραερίου που διαθέτει η Coral Gas στην ελληνική αγορά. Είναι πολύ ελαφριά, έχει μοντέρνο σχεδιασμό και αυξημένη (τριπλή) ασφάλεια και ευχρηστία.

Η GoGas αποτελείται από μία μεταλλική φιάλη υγραερίου μελετημένη και κατασκευασμένη σύμφωνα με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές από χάλυβα υψηλής αντοχής και ενισχυμένο με εξωτερικό πλέγμα από υαλονήματα. Η φιάλη καλύπτεται εξωτερικά από πλαστικό περίβλημα υψηλής ποιότητας.

Διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη βαλβίδα νέου τύπου που συνδέεται πάρα πολύ εύκολα («one click») με όλες τις συσκευές υγραερίου.

2. Τι σημαίνει Τριπλή Ασφάλεια που παρέχει η φιάλη GoGas;

Η νέα φιάλη υγραερίου GoGas προσφέρει επιπλέον ασφάλεια στον καταναλωτή σε σχέση με τις συνηθισμένες κλασικές μεταλλικές φιάλες. Ειδικότερα διαθέτει

  • Σύστημα FLV

Η βαλβίδα της φιάλης είναι εξοπλισμένη με σύστημα FLV. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί εκτεταμένη διαρροή στο δίκτυο υγραερίου μετά την βαλβίδα, το σύστημα FLV ενεργοποιείται αυτόματα και περιορίζει τη ροή του υγραερίου σε πολύ χαμηλό και ασφαλές επίπεδο. Η Coral Gas είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία που έχει εξοπλίσει με σύστημα FLV τις βαλβίδες σε όλες τις φιάλες που διαθέτει στην ελληνική αγορά (τόσο στην GoGas όσο και στην κλασική μεταλλική φιάλη).

  • Σύστημα PRV

Η βαλβίδα της φιάλης είναι εξοπλισμένη με σύστημα PRV. Το σύστημα PRV ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση υπερβολικής αύξησης της πίεσης στο εσωτερικό της φιάλης απελευθερώνοντας υγραέριο στην ατμόσφαιρα και εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα της εσωτερικής μεταλλικής φιάλης.

  • Φιάλη GFRM

Μέσα στο εξωτερικό πλαστικό περίβλημα της GoGas υπάρχει μεταλλική φιάλη υγραερίου μελετημένη και κατασκευασμένη σύμφωνα με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, από χάλυβα υψηλής αντοχής και ενισχυμένο με εξωτερικό πλέγμα από υαλονήματα. Έτσι, η φιάλη έχει πολύ μικρό βάρος σε σχέση με τις κλασικές φιάλες υγραερίου, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την υψηλή αντοχή που απαιτείται για την αποθήκευση του υγραερίου.

Η κάθε φιάλη υγραερίου GoGas έχει ελεγχθεί σύμφωνα με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα και είναι πιστοποιημένη από εξωτερικό φορέα πιστοποίησης για την καταλληλότητά της για χρήση με υγραέριο.

3. Ποια η διαφορά της φιάλης GoGas από την κλασική φιάλη;

Η φιάλη υγραερίου GoGas της Coral Gas είναι ελαφρύτερη (50% από την κλασική μεταλλική φιάλη των 10kg), με μοντέρνα όψη και κατασκευή σας προσφέρει τριπλή ασφάλεια:

  • Σύστημα FLV (η Coral Gas είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει εξοπλίσει όλες τις φιάλες τις με τέτοια βαλβίδα)
  • Σύστημα PRV
  • Φιάλη GFRM

Διαθέτει ειδική βαλβίδα που σας επιτρέπει να τη συνδέσετε με τις συσκευές υγραερίου με πολύ γρήγορο και απλό τρόπο («one click») χωρίς να χρειάζεστε μυϊκή δύναμη αλλά ούτε και ειδικά εργαλεία ή παρεμβύσματα (φλάντζες).

Η φιάλη GoGas είναι ειδικά κατασκευασμένη, ώστε με τα κατάλληλα εξαρτήματα (ρυθμιστή ή μετατροπέα) να μπορείτε να τη συνδέσετε και να τροφοδοτήσετε όλες τις οικιακές συσκευές υγραερίου τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στην εξοχή.

Επιπλέον, η  φιάλη GoGas διαθέτει και εξειδικευμένες συσκευές εστίασης και θέρμανσης ειδικά σχεδιασμένες για αυτήν και κατασκευασμένες με τις υψηλότερες προδιαγραφές και υλικά. Κάποιες από τις συσκευές αυτές έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς για τον μοντέρνο σχεδιασμό τους.

4. Πόσο ζυγίζει η  φιάλη GoGas και πόσο διαρκεί; Βγαίνει σε άλλα μεγέθη;

Η φιάλη GoGas, όταν είναι γεμάτη μπορεί να τροφοδοτήσει συσκευές για πολλές ώρες. Η διάρκεια λειτουργίας εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος της συσκευής υγραερίου που τροφοδοτείται. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι με μία φιάλη GoGas μπορείτε να μαγειρέψετε ή να ψήσετε στην ειδική συσκευή Smart Grill για πάνω από 17 συνεχόμενες ώρες.

Το προϊόν που εμφιαλώνεται στη  φιάλη GoGas είναι το εμπορικό μίγμα υγραερίων (80% βουτάνιο και 20% προπάνιο) που διατίθεται στην αγορά από τα ελληνικά διυλιστήρια, και το βρίσκουμε ήδη στις κλασικές φιάλες των 10kg.

Η φιάλη GoGas, όταν είναι γεμάτη, περιέχει 5kg υγραερίου και μπορεί να τροφοδοτήσει συσκευές για πολλές ώρες. Η διάρκεια λειτουργίας εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος της συσκευής υγραερίου που τροφοδοτείται. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με μια φιάλη GoGas μπορείτε να μαγειρέψετε/ψήσετε στην ειδική συσκευή Smart Grill συνεχόμενα για πάνω από 17 ώρες.

5. Πως συνδέεται η φιάλη GoGas; Τι σημαίνει σύνδεση «one click»;

Η GoGas είναι εξοπλισμένη με ειδική βαλβίδα τύπου «bayonet» που συνδέεται με τη συσκευή μέσω του ρυθμιστή ή του προσαρμογέα πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεστε μυϊκή δύναμη ή εργαλεία.

Για τη σύνδεση της αρκεί να τοποθετήσετε το εξάρτημα σύνδεσης (ρυθμιστή ή προσαρμογέα) στο πάνω μέρος της βαλβίδας και να πιέσετε ελαφρά μέχρι να ακούσετε ένα χαρακτηριστικό κλικ («one click»).

Στη συνέχεια, για να ανοίξετε την παροχή υγραερίου, πρέπει να περιστρέψετε τον διακόπτη που βρίσκεται επάνω στο εξάρτημα σύνδεσης (ρυθμιστή ή προσαρμογέα) στην ανοικτή θέση (κόκκινο σήμα προς τα επάνω). Μετά από κάθε χρήση της συσκευής υγραερίου, και για να έχετε μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι σωστό να κλείσετε την παροχή περιστρέφοντας  τον διακόπτη στην κλειστή θέση (πράσινο σήμα προς τα επάνω).
Για να αποσυνδέσετε τη GoGas, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης του εξαρτήματος σύνδεσης (ρυθμιστής ή προσαρμογέας) βρίσκεται στην κλειστή θέση (κόκκινο σήμα προς τα επάνω). Κάτι που σημαίνει ότι έχει διακοπεί η παροχή υγραερίου. Στη συνέχεια, πατώντας τον ίδιο διακόπτη προς τα μέσα, γίνεται αυτόματα η αποσύνδεση. Σε περίπτωση που ο διακόπτης δεν βρίσκεται στην κλειστή θέση, δεν είναι δυνατή η αφαίρεση του.

6. Για την σύνδεση της φιάλης GoGas χρειάζεται ρυθμιστής πίεσης;

Ο τρόπος σύνδεσης της  GoGas εξαρτάται από τη συσκευή την οποία θα τροφοδοτήσει. Αν θέλετε να συνδέσετε τη GoGas στη συσκευή σας με εύκαμπτο σωλήνα (λάστιχο), τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ρυθμιστή πίεσης. Αντίθετα, αν θέλετε να συνδέσετε τον καυστήρα της συσκευής σας απευθείας στη GoGas (όπως για παράδειγμα στις συσκευές Smart Grill και Garden Grill), τότε χρειάζεστε ειδικό προσαρμογέα (adaptor) για να επιτύχετε τη σύνδεση.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τον ειδικό ρυθμιστή πίεσης ή τον ειδικό μετατροπέα σε όλα τα σημεία διάθεσης της φιάλης υγραερίου GoGas.
Σημείωση: Ρυθμιστής πίεσης είναι μια συσκευή που σκοπό έχει τον υποβιβασμό (μείωση) της πίεσης του αέριου υγραερίου από την υψηλή τιμή (περίπου 4-8bar) που έχει μέσα στη φιάλη, στην πίεση που πρέπει να έχει για να λειτουργήσει σωστά ο καυστήρας της συσκευής υγραερίου.